Weer aan de slag!

Zoals sommigen van u al gehoord hebben is Geert eind augustus onverwacht in het ziekenhuis terechtgekomen en geopereerd wegens een chronisch subduraal hematoom. Alles is gelukkig goed afgelopen. We bedanken alle lieve klanten die e-mails en kaarten hebben gestuurd, dat heeft ons heel erg goedgedaan!

Na drie weken rust is Geert afgelopen week langzaamaan weer begonnen met ramen wassen.

De komende weken gaat hij kijken of het lukt halve dagen weer aan de slag te gaan.

Dit alles betekent dat we weer helemaal achterlopen op schema. Drie weken niet, en daarna een poos maar deels kunnen werken haal je niet eenvoudig in. En zoals altijd is dan het dilemma: inhalen – opschuiven van werk – betekent dat de normale planning van de route (waarbij in week 1 van de maand de klanten in de stad gedaan worden, in week 2 de Spiker, week 3 Oosterpark etc…) door elkaar gegooid wordt en het wel een paar maanden kan duren voordat dit weer op orde is. Overslaan betekent dat u als klant mogelijk te lang moet wachten op het wassen van uw ramen.

We hebben gekozen voor een hybride versie: de maandklanten hebben we 1 x overgeslagen, die zijn immers binnen 4 weken sowieso alweer aan de beurt. Voor de rest proberen we dan toch maar de normale route per maand aan te houden. Dit betekent alleen dat Geert een maand later langskomt dan normaal het geval zou zijn geweest.

Moeten uw ramen erg dringend gewassen worden? Neemt u dan even contact op via de mail, dan kijken we of we iets kunnen regelen

Intimidatie

Momenteel krijgen wij verschillende berichten van klanten dat er glazenwassers in Harlingen aan het werk zijn die opdringerig zijn en mensen intimideren. Ze dringen hinderlijk aan dat u klant wordt, lopen u achterna of stappen ongevraagd uw erf op of uw huis binnen. Ook beweren ze dat mensen geen andere glazenwasser mogen kiezen, omdat dit ‘hun wijk’ is.

Dit is pertinent niet waar. U mag altijd zelf kiezen door wie u uw ramen laat wassen. Er is in Harlingen GEEN verdeling van wijken. Vrijwel alle glazenwassers hier zijn goede collega’s van elkaar. Op onze contactpagina vindt u dan ook nummers van andere glazenwassers.

Als u zich geĂ¯ntimideerd of gestalkt voelt, meldt u dit het beste bij de politie, zodat die weet wat er aan de hand is. Dreigen, achtervolgen, lastigvallen en stalking zijn namelijk strafbaar.

Achterstand

Wegens een korte vakantie en familieomstandigheden hebben wij een achterstand opgelopen in het werk. Het kan zijn dat uw ramen deze maand niet gedaan zijn, of worden. De normale planning wordt zo snel mogelijk hervat. Moeten uw ramen bijzonder dringend gedaan worden (bijvoorbeeld voor een bezichtiging of het laten maken van foto’s wegens verkoop)? Neem dan even contact op via e-mail. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Extreem druk

April 2021

Wij merken we dat veel van onze klanten – misschien omdat ze ook meer thuis zijn – extra schoonmaakwerk gedaan willen hebben. Dit heeft ertoe geleid dat we het dit voorjaar extreem druk hebben. Het is een continue afweging: nieuwe klanten nemen we al lang niet meer aan, maar onze vaste klanten willen we wel graag alle service verlenen. Alleen is daar niet altijd tijd voor. Op dit moment zorgt dat toch voor erg veel druk op de ketel, en af en toe schiet het ‘normale’ glazenwassen bij sommige klanten er dan een keertje bij in. We hopen hiervoor op uw begrip; we proberen dit uiteraard te vermijden.

Extra werk dat gevraagd wordt te doen op het moment dat de glazenwasser bij u staat, kan helaas niet gehonoreerd worden. Alle werk buiten de standaard glazenwasafspraak om kan alleen per e-mail worden aangevraagd, ook als u bijvoorbeeld in plaats van alleen de bovenramen ook de benedenramen gedaan wilt hebben. Zo kunnen wij een optimale planning maken.

Als u vragen hebt, kunt u ons altijd bereiken via mail@mijnglazenwasser.nl

Andere e-mails en facturen?

Wij zijn bezig te veranderen van plannings- en facturatieprogramma. U ontvangt de e-mails en facturen dus in een iets andere vorm dan u gewend bent, en misschien gaan er de eerste weken nog wat dingen verkeerd. Dat hopen we niet natuurlijk, maar het zou kunnen gebeuren.

Ziet u een probleem? Mailt u dan alstublieft, dan kunnen we er snel iets aan doen.

Februari 2021

Sneeuw en vorst maken het werk momenteel moeilijk tot onmogelijk. De planning loopt dus een beetje in de soep. Maar hopelijk kunnen we volgende week met frisse moed weer verder!

Zoals gewoonlijk krijgt u voordat uw ramen gewassen worden een e-mail van ons. Heeft u vragen? Mail dan gerust.

Maatregelen Corona-virus

Nu Nederland stilstaat bij maatregelen om te snelle verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, willen wij onze klanten op de hoogte stellen van onze overwegingen.

Ik (Geert) werk buiten en alleen, en door de aard van het werk heb ik bijzonder weinig direct contact met u als klant. Daarom zien wij vooralsnog geen problemen om het normale werk voort te zetten. Ik sta buiten, u bent binnen, en die afstand lijkt ons voldoende.

Er zijn een paar kleine wijzigingen: totdat de verordeningen worden ingetrokken zal ik uit voorzorg geen binnenramen wassen bij particulieren.

Er zijn klanten die mij soms (heel vriendelijk!) koffie aanbieden. Voor uw en mijn veiligheid zal ik voorlopig helaas even van koffiedrinken bij de klanten afzien.

U betaalt veilig via de bank, daarvoor is geen persoonlijk contact noodzakelijk. Ook dat kan dus gewoon doorgaan. đŸ˜‰

Als u nog vragen hebt, stuur dan gerust een e-mail, wij zullen ons best doen die vragen te beantwoorden!

Wij wensen iedereen sterkte in deze vervelende periode.