Wanneer & Wat

Wanneer komt de glazenwasser?

Vaste dagen kunnen we u niet geven. U kunt afspreken met welke frequentie uw ramen gewassen worden (bijvoorbeeld een keer per maand of een keer per twee maanden) maar door weersomstandigheden kan daar wel eens een week of meer verschil in zitten.

Wel krijgt u indien gewenst een e-mail enkele dagen voordat uw ramen gewassen gaan worden.

En globaal kunnen we het wel aangeven: in de eerste helft van de maand zijn de klanten in Binnenstad, Trebolbuurt, de Spiker en plan Zuid aan de beurt.

In de tweede helft van de maand worden de resterende wijken bezocht.

De invloed van het weer.

Een glazenwasser werkt voornamelijk buiten. Dit betekent dat het weer invloed kan hebben op het werk en dus op de planning.

Welke weersomstandigheden kunnen de planning in de war gooien?

  1. Regen. Met regen wassen we geen ramen, maar afsopwerk en zaken zoals goten legen worden wel uitgevoerd.
  2. Wind. Als het harder waait dan windkracht 6 is het niet verstandig om op een ladder te staan. Benedenramen zullen dan wel gedaan worden, maar hoog werk wordt uitgesteld.
  3. Sneeuw, gladheid. Met sneeuw of gladheid is het niet veilig op een ladder te klimmen. Dit is dus geen werkbaar weer.
  4. Vorst. In tegenstelling tot wat u zou denken, is er met een beetje vorst nog goed te werken. Pas als het (of de gevoelstemperatuur) kouder wordt dan -4 graden Celsius, zal het werk moeten wachten

Soms komt het voor dat het een week of nog langer erg slecht weer is (met name in de winter). Dit betekent dat al het werk vertraging oploopt. De ene keer lossen we dat op door een aantal klanten over te slaan die maand, de andere keer proberen we wel al het werk te doen, maar lopen we uiteindelijk een week of meer achter op het schema, wat heel moeilijk in te halen valt. In beide gevallen is het vervelend voor de klant. Hopelijk begrijpt u dat dit soort zaken overmacht vormen voor ons. En u betaalt uiteraard alleen voor werk dat verricht is, dus nooit te veel.

Wat voor werkzaamheden kan Glazenwasbedrijf Bonnema voor u verrichten?

  1. Het wassen van uw ramen, buiten en / of binnen.
  2. Het schoonmaken van houtwerk, trespa, gevelbeplating, boeidelen en daklijsten en dakkapellen..
  3. Het legen en schoonmaken van dakgoten.
  4. Schoonmaken van zonnepanelen.

Dit doen we voor zowel bedrijven als particulieren.