Osmosewater en telewash-systeem

Bijzonder nieuws!

Vanaf nu werken we bij Glazenwasbedrijf Bonnema behalve op de ‘ouderwetse’ manier – ladder, emmer, inwasser – ook met osmosewater en een telewash-systeem.

Wellicht hebt u er al eens iemand mee zien werken: een telewash-systeem, waarbij de ramen gewassen worden met borstel op een telescoopsteel of tucker pole. De glazenwasser hoeft hierbij niet op een ladder te klimmen maar bewerkt de ramen vanaf de grond. Met een telescoopsteel en osmosewater kunnen ramen en houtwerk tot wel 20 meter hoog schoongemaakt worden! Wij houden het voorlopig echter bij een goede 8 meter.

Hoe werkt het?

We hebben nu een tank met 400 liter osmosewater in de auto, zodat er altijd genoeg water is om uw ramen of houtwerk schoon te maken. Het water komt met behulp van een pomp via een slang en de telescoopsteel daar waar het moet zijn: op uw ramen. Ook schoonmaakmiddel kan indien nodig (bij houtwerk) worden toegepast.

De kozijnen en ramen worden eerst schoongemaakt met een speciaal voor ramen en kozijnen geschikte borstel, dan nagespoeld met het pure osmosewater, en kunnen daarna vanzelf opdrogen. Nadrogen is niet nodig.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van het werken met een telewash-systeem?

  • Osmosewater (ook wel: gedemineraliseerd water) is water dat gefilterd is, waardoor alle onzuiverheden en kalkdeeltjes er uit zijn gehaald. Dat zorgt ervoor dat het water geen strepen of vlekken achterlaat wanneer het opdroogt. Er zitten immers geen deeltjes in het water die zich aan het glas kunnen hechten. Dit betekent ook dat de ramen langer schoonblijven.
  • Ramen die met de ladder niet of moeilijk bereikbaar zijn kunnen nu toch schoongemaakt worden. Denk aan schuine dakramen, ramen boven een schuin dak, serres of overkappingen.
  • Uiteraard is het voor de glazenwasser zelf veiliger als hij niet steeds de ladder op hoeft. Op de grond is het valgevaar een stuk kleiner.
  • Osmosewater is toepasbaar op ramen, houten en kunststof kozijnen, houtwerk, zonnepanelen, gevelbeplating, trespa, kunststof golfplaat en zonweringen.
  • De ramen zijn makkelijker bereikbaar. Waar je voor een ladder altijd een bepaalde hoeveelheid ruimte vlak voor het raam nodig hebt, kan met een telescoopsysteem van grotere afstand gewerkt worden.

En nu?

We werken niet bij iedere klant automatisch met het telewash-systeem. Want als alleen uw bovenramen door ons schoongemaakt hoeven worden, heeft dit systeem als nadeel dat – omdat het water uiteraard van boven naar beneden loopt – het uw onderramen nat maakt. Dus voorlopig zullen we bij klanten waar alleen de bovenramen gewassen moeten worden op de ‘ouderwetse’ manier werken. Wel gebruiken we vanaf nu het osmosewater bij alle klanten, maar dat water is natuurlijk vanuit een emmer al snel niet meer zo puur als vanuit de watertank.

Bij het op verzoek schoonmaken van het houtwerk zullen we vanaf nu wel standaard met het telewash-systeem gaan werken.

De eerste twee keer…

De eerste twee keer dat uw ramen met een telescoopsysteem schoongemaakt worden, kan er tijdens het opdrogen mogelijk wat vuil van de gevel of uit of onder de kozijnen weglekken. Dit is dan vuil wat er al lang heeft gezeten omdat dit niet bereikt kan worden op de traditionele manier van ramen wassen met een inwasser.

Dat kán betekenen dat er dan toch nog hier of daar een vlekje op uw raam zit nadat het opgedroogd is. Indien dit het geval is, stuurt u ons dan binnen 24 uur een berichtje, en dan zorgen we ervoor dat het nagewerkt wordt. Nadat het een of twee keer met het telewash-systeem is schoongemaakt is al dit oude vuil vanuit de kozijnen ook verdwenen, en zullen uw ramen smetteloos opdrogen. Uw ramen zullen dan dus schoner zijn dan voorheen, omdat zelfs het vuil waar de glazenwasser eerst niet bij kon, nu verdwijnt!

Zoals altijd…heeft u vragen of opmerkingen, wilt u meer weten? Stuur ons gerust een berichtje via mail@mijnglazenwasser.nl!